De dierentuin - ZooParc de Beauval

Partager

Current Size: 100%

Printervriendelijke versie

De dierentuin - ZooParc de Beauval

affiche du zoo parc de Beauval

Presentatie van de grootste dierlijke diversiteit in Frankrijk met 8000 dieren! Het ZooParc de Beauval is in 35 jaar tijd nr. 1 van de dierentuinen in Frankrijk * geworden,waarmee het de meest bezochte plek van de regio Centre is en een erkend bedrijf dat bekroond wordt op het nationaal en internationaal niveau.

 

In 2016 breidt het ZooParc nogmaals uit en onthult een unieke faciliteit: een grote behuizing voor nijlpaarden, hier voor het eerst gepresenteerd in Beauval. Door hun semi-aquatic leven dat ze leiden, hebben nijlpaarden een ingerichte ruimte nodig met een rivier, een waterval en omrand met stranden. Een lagune gekenmerkt door waterplanten en vissen maakt dit uitzonderlijke ensemble compleet.

 

In het verlengde van dit park is een terrein aangelegd voor een groep Red River varkens, Afrikaanse wilde varkens die zijn aangepast aan het aquatisch milieu, als ook een familie van nyalas, sierlijke Antelopes met een zebra print op hun vacht.

 

Niet te vergeten, in het hart van al deze faciliteiten en buitengewone dieren zijn er -uniek voor in Frankrijk- koala's, boombewonende kangoeroes... en natuurlijk de beroemde reuzenpanda, ware symbolen van de bescherming van bedreigde soorten, gepresenteerd binnen een fantastische Chinees decor. Deze moet je zien! Net als onze 2 shows: de Odyssey met haar zeeleeuwen die behendig en speels hun evenwicht tonen de show van de meesters van de lucht waar meer dan 200 vogels overvliegen met een amfitheater voor 3000 plaatsen!

 

Hotels van Beauval

Op slechts 600 meter van het ZooParc de Beauval biedt het nieuwe hotel * de Pagodes van Beauval 128 kamers, een restaurant, evenals een outdoor lagune-zwembad en inrichting met authentieke Chinese decoratieve elementen. Het hotel Les Jardins de Beauval en de Residentie Hameaux de Beauval bieden een totale capaciteit van 240 kamers en 16 appartementen, evenals grote zalen gewijd aan zakentoerisme, die allen een totale verandering van omgeving garanderen.

Open : elke dag van het jaar. het Park toegankelijk voor mensen met een handicap is (nationale, "toerisme en Handicap" label)

 

                         zooparc de beauval   panda géant zooparc de beauval

 

Open elke dag van het jaar

 

Informatie

ZooParc de Beauval - 41110 Saint-Aignan sur Cher

Tel : 02 54 75 50 00

website

 

Crédit-photo ZooParc de Beauval.41.St Aignan