Ontdek de wijngaarden, de omgeving Val de Loire Chenonceau

Partager

Current Size: 100%

Printervriendelijke versie

Ontdek de wijngaarden, de omgeving Val de Loire Chenonceau

 

Het label ‘Vignobles & Découvertes’ dat in 2009 door de Hoge Raad van Wijntoerisme en de Ministeries van Agriculture en Economie in het leven is geroepen, resulteert voor u in veel gemak en services. Een weekend met verblijf in de wijngaard bijvoorbeeld, waar u geniet van vele voordelen en zorgvuldig geselecteerde diensten.

 

Alle lokale partners die het label ‘Vignobles & Découvertes’ voeren (vrij vertaald: Wijngaarden & Ontdekkingen) zetten zich in voor de naleving van de regels: “een ontvangst op kwaliteitsniveau in het Frans of in een andere taal, een sterke betrokkenheid met het product wijn, authenticiteit, met een open houding naar het natuurlijke, culturele en menselijke erfgoed.”

 

Op 15 Juli 2011 bekroonde de Hoge Raad van Wijntoerisme met het label ook het gebied «Val de Loire, Chenonceau», waardoor achttien andere bestemmingen in 2011 zijn toegetreden.

 

De ‘Val de Loire Chenonceau’ – een gebied dat zich uitstrekt van Saint-Aignan tot aan Montlouis sur Loire – ondersteunt een wijngroepering van de Loire-wijnen die voortkomen van de wijngaarden van de vallei de Cher.

 

U zult genieten van natuurlijke en beschermde landschappen als ook cultureel beschermd erfgoed, binnen een gevarieerde en ruimtelijke omgeving. De kastelen, tuinen, molens, wijnstokken, grotwoningen, kanalen en sluiswachters huizen zullen u in hun schoonheid telkens overtreffen.

 

 

d

 

 

Hier is de ideale plek om uw wijnkennis te perfectioneren. U bevindt zich tussen de wijngaarden met prachtige panorama’s op de vallei van de Cher of in de eeuwenoude wijnkelders. Ontdek drie AOC erkende appellaties : AOC Touraine, AOC Montlouis-sur-Loire en AOC Touraine-Chenonceaux.

 

Historische bezienswaardigheden en verrassend erfgoed

Het gebied mag met recht een prestigieus erfgoed worden genoemd. Wereldwijd bekend is het Château de Chenonceau, maar ook talrijke andere bijzondere plaatsen telt het gebied. Te voet, op de fiets, via water of vanuit de lucht, het is te bewonderen op velerlei wijzen.

 

Recreatie voor kinderen en volwassenen

Sportliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de vallei van de Cher, maar ook recreatieve activiteiten zijn alom aanwezig. U kunt genieten van een verschillende animaties en evenementen met betrekking tot wijn, natuur of cultureel erfgoed, ook voor het gezin.

 

Goede accommodaties en uitstekende plaatselijke keuken

De "Val de Loire Chenonceau" biedt een breed scala van accomodaties en restauraties. Zij staan niet alleen bekend om hun oude wijntraditie, maar ook om hun inzet op het gebied van wijntoerisme.

 

 

                                                        Vignobles & Découvertes