Chateau van Chaumont-sur-Loire

Partager

Current Size: 100%

Printervriendelijke versie

Chateau van Chaumont-sur-Loire

 

Tussen Tours en Blois verbergt zich een poëtische schat.

Het gebied-van-Chaumont-sur-Loire is een natuurlijke oase, dat 40 m boven de wilde Loire is gelegen. Het  is het hele jaar te bezichtigen en opent  op 02 November 2016 het beroemde Internationale Tuinen Festival. Dertig nieuwe onverwachte creaties zullen rond het thema "Tuin van de volgende eeuw" zijn ontworpen. Alles hier nodigt uit tot artistieke emoties, wandelend via de paden van het park, met hedendaagse kunst en tentoonstellingen van fotografen die u zullen verrassen, verleiden en ontroeren.

Nocturnes zijn tijdens de zomer te bezoeken: genaamd de "magische nachten" waar maar liefst 2500 kaarslichtjes branden in het kasteel als ook "In de Tuinen van Licht" voor een inventieve en poëtische avond terwijl u in de tuinen van het Festival wandelt.

 

De restaurants op het domein verwelkomen u tijdens de opening van het Festival, en bieden u een inventieve en verfijnde keuken.

 

Tarieven

Castle: Volwassene: 11 €/ gereduceerd tarief: € 6,50 / kind (6-11 jaar): 4 €

Festival - Volwassene: 12,50 € / gereduceerd tarief: € 7,50 / kind (6-11 jaar): € 5

Domaine - Volwassene: 17 € / gereduceerd tarief: 11 € / kind (6-11 jaar): 5,50 €

 

 

Openingsperiode

Het kasteel is het hele jaar geopend (behalve op 01/01 en 25/12)

 

Informatie
Tél : 02.54.20.99.22
Site internet


 
vue aérienne du château de Chaumont-sur-Loire  jardins et château de Chaumont-sur-Loire  visite nocturne du domaine de Chaumont-sur-Loire


vue aérienne du jardin  de Chaumont-sur-Loire